Home » Blog » Voetbal mental coach » Doelstelling promoveren
doelstelling promoveren

Doelstelling promoveren

Geschatte leestijd: 2 minuten

Doelstelling promoveren

Ik coachte een team met de doelstelling: promoveren. We trainden keihard en intensief, maar tijdens een wedstrijd gingen de spelers er niet voor! Ze voerden de afspraken niet overtuigend uit. We verloren deze wedstrijd. Ik was boos, heel boos! Ik was zo kwaad omdat we zo onze doelstelling niet zouden behalen! En omdat de spelers niet uiterste uit zich zelf en uit het team gehaald hadden. 

Doelstelling promoveren: zware training

De volgende training zijn we richting de duinen gegaan! We hebben daar een zware conditie gedaan! Na de training gingen de spelers tegen de duinhelling zitten waar we tientallen keren’op allerlei verschillende manieren tegenop gelopen en vanaf gelopen waren. De spelers waren te moe om te praten en om hun bidons weer bij te vullen. Sommige spelers waren een beetje misselijk en trokken wit weg.

Toen ze een beetje hersteld waren zei ik tegen de spelers: ‘’Jullie hebben nu echt hard gewerkt” En:  ‘’Jullie hebben nu echt alles gegeven’’,  ‘’nu hebben jullie een echte winnaarsmentaliteit laten zien’’.

Tijdens de volgende voorbesprekingen heb ik ze aan deze zware en intensieve training  herinnerd: ‘’Weten jullie nog hoe hard jullie gewerkt hebben tijdens de training in de duinen? Daar hebben jullie echt alles gegeven en met zo’n instelling gaan we nu deze wedstrijd ook in!’’

Winnaarsmentaliteit ervaren

Ik zeg niet dat je elke training zo moet trainen. Ik vertelde je dit verhaal om je een manier te aangeven hoe  je de spelers kunt laten ervaren wat een echte winnaarsmentaliteit en inzet is!

Hierover organiseer ik regelmatig sport meetings. Zet je naam op de interesselijst als je een keer mee wilt doen. Overigens, we hebben ook een artikel over degraderende teams. En dat gaat anders dan wanneer je doelstelling promoveren is.

Ik ben aansprekende sportspreker en ik organiseer regelmatig voebal webinars voor trainers en -coaches. En ik heb een Twitterkanaal voor voetbaltrainers en -coaches.

Is scoren te trainen?

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 3-12-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 7-7-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *