Home » Blog » Voetbal mental coach » Doe het tegenovergestelde
doe het tegenovergestelde

Doe het tegenovergestelde

Geschatte leestijd: 2 minuten

Doe het tegenovergestelde

In deze korte video geef ik je een coach tip: doe het tegenovergestelde!

Wat kun je doen als de stemming voor de wedstrijd verkeerd is?

Jij bent coach en het is vlak voor de wedstrijd. Je zit met de spelers in de kleedkamer. En je merkt dat het te lacherig is. Wat doe je dan?

Op zo’n moment deed ik altijd precies het tegenovergestelde. Ik zette ze op scherp. Ik verhief mijn stem en ik begon te zeggen dat als we zo begonnen te spelen, dat we de wedstrijd dan absoluut zouden verliezen. En ik overdreef een beetje.

Videotip: doe het tegenovergestelde

Meer sportvideo's

Als ik merkte dat de spelers té gespannen waren voor de wedstrijd, dan vertelde ik altijd een grap of ik liet iemand anders een grap vertellen: wie weet er nog een leuke mop? En daardoor veranderde de stemming. Dus met andere woorden, wat ik deed was precies het tegenovergestelde.

Voetbal webinars

Voetbal webinars

Wij organiseren regelmatig interactieve voetbal webinars voor trainers en coaches van teamsporten. Dit zijn meetings met open inschrijving, je kunt dus zelf beslissen of je mee wilt doen. Deze meetings zijn live, interactief en online. Je kunt dus gewoon thuis meedoen of samen met andere coaches bij jou op de club met een groot scherm.

Als dit interessant voor jullie is, zorg dan dat je bijtijds inschrijft want VOL = VOL. En schrijf in voor de tips, want dan krijg je niet alleen tips voor trainers en coaches van teamsporten. Ik kan het je dan ook vertellen wanneer we weer een meeting organiseren.

Onze meetings gaan over praktische zaken zoals het formuleren van doelstellingen, team building en de mentaliteit van je team. Heeft jouw team een winnaarsmentaliteit of niet?Daarnaast hebben we ook boeken voor sporters.

In ben een inspirerende sport spreker. En ik heb ook een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Is scoren te trainen?

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 21-7-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 8-7-2022