Home » Blog » Zakelijk speechen » Boodschap goed overbrengen
de boodschap goed overbrengen

Boodschap goed overbrengen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Boodschap goed overbrengen

Als je als spreker één voorbeeld geeft zul je de boodschap goed overbrengen bij een gedeelte van het publiek. Bij een ander deel  is de boodschap echter nog niet duidelijk!

De oorzaak hier van kan zijn dat dit gedeelte van het publiek andere normen, waarden en overtuigingen heeft. Maar dit verschil kan ook ontstaan doordat er verschillen zijn in intelligentie, ervaring en opleiding. Kortom: een ander referentiekader.

Video: de boodschap goed overbrengen

Of een presentatie bij de gehele zaal als goed en interessant ervaren wordt hangt voor een groot deel af of de boodschap aan het publiek is aangepast. Als je één voorbeeld geeft zul je de boodschap goed overbrengen bij een gedeelte van het publiek. Bij een ander deel van je publiek is de boodschap echter nog niet duidelijk!

In de video vertel ik er over hoe je de boodschap bij iedereen goed kunt overbrengen. Dit doe je in vier delen. Eén deel hiervan heb ik verteld: leg de boodschap meerdere keren uit. In de video geef ik nog drie andere mogelijkheden aan om de boodschap bij iedereen goed over te brengen.

Deze vier elementen zul je alle vier moeten toepassen voordat de boodschap voor iedereen uit het publiek helder is. Bekijk de video en pas de elementen toe! 

Meerdere malen uitleggen

De conclusie is dus dat je de boodschap meerdere keren moet uitleggen als je wilt dat bij iedereen in de zaal de boodschap goed overkomt! Bij sommigen valt het kwartje wanneer je als presentator de boodschap twee of misschien wel drie keer verteld hebt.

Zoals ik al eerder in dit artikel aangaf zal een gedeelte van je publiek de boodschap direct begrijpen. Wanneer deze mensen de boodschap nogmaals horen zal het nog duidelijker worden en zullen ze meer details en samenhang ontdekken.

Als je werkelijk goed wilt leren presenteren, dan doe je er goed aan een presentatiecursus te volgen. En als dat voor jou te duur is, dan hebben we ook een budget variant: onze presentatiecursus op CD Winnend Presenteren.

Ben ik de Nederlandse motiverende spreker die past bij jouw evenement? Laten we linken op LinkedIn.

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Met dank aan Comfreak voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 4-10-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 13-7-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *