Home » Motivatiespreker boeken » Winnend coachen

Winnend coachen

Winnend coachen: als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en als coach van twee teams op drie Europacups voor clubteams heb ik veel ervaring met coachen en leidinggeven. En samen met het team en begeleidingsteam heb ik goede resultaten bereikt! Dit terwijl Zwitserland een dwerg onder de hockeylanden is.

Deze training over winnend coachen neemt 2 dagdelen in beslag. Lees hier wat deze training over winnend coachen voor jullie kan betekenen.


winnend coachen
Rob Wuijster
Specialist in teambuilding

Winnend coachen

De training Winnend coachen neemt 2 dagdelen in beslag.

Na de training hebben de leidinggevenden handvatten en technieken aangereikt gekregen om het beste uit de teamleden en uit het team te halen zodat het team boven zichzelf uitstijgt en goede resultaten behaalt.

Leidinggeven en coachen bestaat uit veel verschillende facetten. Ik heb geanalyseerd hoe het komt dat ik met veel teams grote successen heb behaald. En ik heb gekeken wat andere succesvolle coaches gedaan hebben waardoor ze succes hebben gekregen. Dit heb ik samengevoegd en ik noem dit Winnend coachen.

Winnend coachen: focus

Wat interessant is, is dat het accent bij Winnend coachen op een relatief klein aantal zaken ligt. Focus je tijdens het coachen en leidinggeven op deze accenten en je zult zien dat je team beter gaat presteren. 

Een aantal accenten bij Winnend coachen zijn: het creëren van de juiste sfeer, het vormen van een hecht team en er voor zorgen dat alle neuzen in de juiste en dezelfde richting wijzen. Daarnaast is het van groot belang dat iedereen gefocust is en zich in dienst stelt van het team zonder zijn eigen identiteit, kwaliteiten en kenmerken te verliezen.

Duidelijke taken en opdrachten

Een ander belangrijk aspect is dat alle opdrachten en taken duidelijk moeten zijn en dat er voortdurend op een hoog en intensief niveau gecommuniceerd moet worden. Ook is het van groot belang dat iedereen de intentie heeft om voortdurend zichzelf en het team te ontwikkelen.

Jij als coach en leidinggevende moet er voor zorgen dat de voorwaarden om goed te presteren aanwezig zijn. En jij als coach en leidinggevende moet voortdurend sturen om optimale prestaties met het team te behalen.

Krachtig – motiverend – energiek – zet aan het denken

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team