Home » Blog » Succesvol ondernemen » Autoriteit in je vak worden
autoriteit in je vak worden

Autoriteit in je vak worden

Geschatte leestijd: 3 minuten

Autoriteit in je vak worden

Succesvolle ondernemers zorgen dat ze een autoriteit in hun vak worden.

Dit is een super eenvoudig recept voor succes: zorg er gewoon voor dat je een autoriteit in je vak wordt. Als je als ondernemer goed resultaat aflevert komen de klanten bij je terug om opdrachten te plaatsen. En enthousiaste klanten zullen jou aanbevelen bij anderen.

Autoriteit in je vak worden: blijf je ontwikkelen

Blijf je voortdurend ontwikkelen en groeien op je vakgebied. Houd je vakliteratuur bij. Hierdoor vergroot je de kans om een succesvolle ondernemer te worden. Hoe meer kennis en vaardigheid je hebt, hoe aantrekkelijker je wordt.

Lees veel boeken over je vakgebied. Ga naar presentaties op je vakgebied. Luister naar succesvolle mensen. Analyseer hoe ze denken, hoe ze communiceren en hoe ze optreden. Leer om nog beter te communiceren dan je momenteel doet. Blijf jezelf voortdurend scholen.

Er is nog een reden om je voortdurend  te blijven ontwikkelen. Als je vijf jaar lang je vakkennis niet meer bijhoudt loop je achter. Dit is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van sector waarin je werkt. De ontwikkelingen gaan in de ene sector sneller dan in de andere sector. Maar blijf je voortdurend bijscholen om bij te blijven.

Mijn tip om succesvol te worden

Besteed elke dag tijd aan het vergroten van je vaardigheden en kennis. En om zelf als mens te groeien.

Voor succesvolle ondernemers is persoonlijke groei een gewoonte.

autoriteit in je vak worden

Bereik je doelen

Bereik je doelen want dat kan, dat heb ik zelf ervaren toen ik bondscoach wilde worden van een land in Zuid Europa. Het heeft me 7 jaar gekost om dit voor elkaar te krijgen. En dat is niet veel want ik wist nauwelijks iets over hockey. Hier vind je de speech: “Bereik je doelen”. Geschikt…

Lees verder Bereik je doelen

Autoriteit in je vak worden

Veel ondernemers geven zichzelf niet de tijd om een autoriteit in hun vak te worden. Ze werken keihard om een succesvolle ondernemer te worden. Maar als dat niet snel genoeg gaat haken ze af. Ze stoppen er mee!

Je hebt veel tijd nodig om een autoriteit te worden. Hoe groter je doel en droom zijn, hoe meer tijd je nodig hebt. En die tijd moet je jezelf geven!

Blijf doorgaan en geef niet op als je het gevoel hebt dat je op de manier waarop je nu bezig bent  je doel niet bereikt.  Pas je werkwijze iets aan en ga door! Een andere tip om succesvol als ondernemer te worden: stel je succes niet uit tot je alles perfect in orde hebt.

Als inspirende spreker vertel ik hoe je succes kunt krijgen. Je kunt me hier vinden op LinkedIn.

ondernemersminset

Schrijf je hier in voor tips voor ondernemers. We beginnen met het e-book

Ondernemersmindset

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 2-12-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 15-10-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *